Tittelen på boken er «Måneskinn i Åsgårdstrand», og den omhandler nettopp kunstnerens liv i denne Vestfold-baserte perioden (i hovedsak årene 1898-1905). Forfatteren, kunsthistoriker Hans-Martin Frydenberg Flaatten, har blant annet fått underlagsmateriale til boken fra Aasgaardstrand og omegn historielag. Dessuten har Anne Hedvig Bloch bidratt ved å gjøre sitt omfattende fotoarkiv tilgjengelig for arbeidet med utgivelsen. Frydenberg Flaatten har også ved tidligere anledninger publisert stoff om Edvard Munch; han har skrevet sin hovedoppgave med den litterære bakgrunnen for «Skrik» som tema, samt begått en bok om Munchs Kragerø-tilværelse («Soloppgang i Kragerø», om årene 1909-1915). Etter hvert kan det muligens utkomme en bok om Munch og Hvitsten-perioden. I år kan i tillegg 150-årsdagen for Munchs fødsel feires – den 12. desember, nærmere bestemt, og slik sett er det vel ekstra morsomt og betimelig med en større utgivelse om kunstneren (og tilknytningen til Åsgårdstrand/Vestfold) akkurat i år.
Sem & Stenersen forlag omtaler boken slik:
En gjennomillustrert praktbok som tar oss med inn i Edvard Munchs verden fra 1885, da han forelsket seg i Vestfold-kysten og senere etablerte seg i Åsgårdstrand – og frem til den gamle Munch vender tilbake på 1930-tallet.
Tagged: Åsgårdstrand, bøker, Edvard Munch, Hans-Martin Frydenberg Flaatten, kunst
Reblogged this on Dingnity/verdighet and commented:
Edvard Munch var en spesiell og omstridt kunstner som alltid har fasinert meg. På russebussen min i 1981, hadde jeg skriket av Munch. Det var før skriket ble et «ikon», og brukt i mange kommersielle og ikke kommersielle sammenhenger.