Undertegnede må innrømme å være en stor Fossum-fan, og en ny bok fra den dyktige Sandefjordsforfatterens hånd er derfor spesielt etterlengtet. Det er to år siden hennes forrige bok med etterforsker Konrad Sejer i «hovedrollen», nå er han altså tilbake for å løse saken i høstens utgivelse som har fått tittelen «Carmen Zita og døden»
Forlaget skriver dette om boka:
Konrad Sejer er tilbake! I «Carmen Zita og døden» er han høyst nærværende, ikke bare som den sindige og skarpe etterforskeren, men også som
mennesket Konrad Sejer som har sitt å slite med. Men på stueveggen henger bildet av hans elskede Elise som han hver dag deler noen tanker med, og hunden Frank Robert, en kinesisk Shar-Pei, er alltid ved hans side. Og hver kveld avsluttes som alltid med en tynn whisky og en enslig sigarett. Denne gang er det Skarre som er først på åstedet. Et lite barn har druknet i en dam. Et ubevoktet øyeblikk og så har det det aller verste skjedd. De unge foreldrene er sønderknuste, og alt ser ut til å være et uhell. Men Skarre stusser, det er noe med den unge moren, og han lufter sine anelser for Sejer. Etterforskning blir satt i gang som alltid ved brå død, og den unge moren, Carmen, viser seg å være noe for seg selv. Selvopptatt, grunn, forkjælet og pyntesyk. Denne romanen har alt man forventer av en krim fra Karin Fossum; en fryktelig ulykke, gode og spennende portretter av de innvolverte, et godt politiarbeid med en uventet utvikling. Og som vanlig er det litteratur på et høyt nivå.
Om forfatteren: (Kilde: Wikipedia )
Karin Fossum, tidligere Karin Mathisen, er født 6. november 1954 i Sandefjord. Hun debuterte i 1974 med diktsamlingen Kanskje i morgen, som hun fikk Tarjei Vesaas’ debutantpris for. Karin Fossums kjente kriminalromaner har etterforskeren Konrad Sejer i hovedrollen. Til nå er det kommet ti romaner om sakene han løser. Flere av disse romanene har blitt filmatisert. I tillegg til de suksessfulle krimbøkene har Fossum skrevet to novellesamlinger og tre romaner. Fossums bøker er oversatt til 25 språk, og er belønnet med en rekke priser.
Bibliografi:
- Kanskje i morgen – dikt (1974)
- Med ansiktet i skyggen – dikt (1978)
- I et annet lys – noveller (1992)
- Søylen – noveller (1994)
- Evas øye – kriminalroman (1995)
- Se deg ikke tilbake! – kriminalroman (1996)
- Den som frykter ulven – kriminalroman (1997)
- Djevelen holder lyset – kriminalroman (1998)
- De gales hus – roman (1999)
- Elskede Poona – kriminalroman (2000)
- Svarte sekunder – kriminalroman (2002)
- Jonas Eckel – roman (2002)
- Natt til fjerde november – roman (2003)
- Drapet på Harriet Krohn – kriminalroman (2004)
- Brudd – roman (2006)
- Den som elsker noe annet – kriminalroman (2007)
- Den onde vilje – kriminalroman (2008)
- Varsleren – kriminalroman (2009)
- Jeg kan se i mørket – kriminalroman (2011)
- Natten er et annet land – dikt (2012)
- Carmen Zita og døden – kriminalroman (2013)
Priser:
- Tarjei Vesaas’ debutantpris 1974, for Kanskje i morgen
- Rivertonprisen 1996, for Se deg ikke tilbake
- Glassnøkkelen 1997, for Den som frykter ulven
- Bokhandlerprisen 1997, for Den som frykter ulven
- Brageprisen 2000, for Elskede Poona
- The Martin Beck Award 2002, for Svarte sekunder
- Cappelenprisen 2003
- The Gumshoe Award for beste europeiske krimroman 2007, for When the Devil Holds the Candle (Når djevelen holder lyset)
- Los Angeles Times Book Prize i kategorien Mystery/Thriller for 2007 utdelt i 2008, for Elskede Poona (oversatt som The Indian Bride)
Kommentarer