DU VET DU ER FRA LARVIK NÅR… er en Facebookside som ble startet for ca. ti måneder siden. Siden den gang har siden fått nesten 6000 medlemmer, hvorav mange er svært aktive. Facebooksiden består av levende Larvikshistorie, der finnes alt fra opplevelser i Bøkeskogen, bilder av gamle Farris-flasker, minner fra og om gamle og nyere Peter Wessel, bilder av det gamle torvet og bygninger som har blitt revet. Minner fra EM på skøyter, håndballjentene, Fram og Larvik Turn, gamle og nye biblioteket og mye, mye mer.
I oktober skal “Du vet du er fra Larvik når…” også bli bok. Boken kommer til å inneholde sitater og bilder fra Facebooksiden. Redaktør for boken er Truls Eskelung, og den utgis av Liv Forlag.
Og siden det er Larvikfolk selv som bidrar med sine minner, ønsket forlaget at en del av overskuddet skal gå tilbake til byen. Etter en intern avstemning på Facebooksiden falt valget på Huset i Larvik., som dermed får ti kroner av hver solgte bok.
Marte Revetal er en av lederne på Huset, og hun er veldig glad for tiltaket. – Da forlaget spurte om vi var interessert i et samarbeid, svarte vi selvfølgelig ja med en gang. Vi har flere kurs og spennende prosjekter på gang, og enda mer vi har lyst til å gjøre. Men alt koster penger, så det at vi får en del av overskuddet av bokutgivelsen er vi veldig glade for. Vi er allerede i dialog for å finne ut eksakt hva vi skal bruke pengene på, slik at de ikke bare forsvinner i den daglige driften. Og en slik bokutgivelse er jo en hyggelig og litt annerledes måte å presentere Larvikshistorie på, så vi har vel god tro på at mange kommer til å kjøpe boka. Hun smiler. – Vi her på Huset kommer i hvert fall til å gjøre det!
![]() |
Om Huset: Huset i Larvik er et delvis brukerstyrt lavterskeltilbud for mennesker som av forskjellige grunner sliter psykisk, et sted hvor de kan finne fellesskap og støtte. Huset driver blant annet med undervisning, kurs, selvhjelpsgrupper, individuelle samtaler, arbeidstrening og forebyggende aktiviteter som foredrag innen psykisk helse. Målsetningen er, å hjelpe mennesker “tilbake til samfunnet” , samt å være et trygt sted å være og oppleve god livskvalitet. Det er til enhver tid rundt 120 personer i systemet.
Kommentarer