Kurt Aust (1955) er født og oppvokst i Danmark, men har bodd i Horten siden 1982.I år er han aktuell med nok en spenningsroman, “Når døde hvisker.”
Året er 1705 og professor Thomas av Boueberge og hans norske assistent Petter Hortten blir sendt til den ensomme øya Anholt som ligger mellom Danmark og Sverige. Oppdraget er å lete etter magistratsfogd Moritz Giedde, som på mystisk vis er forsvunnet. Han er aldri vendt tilbake til København. Det er også påfallende mange skip som har gått på grunn på de farlige revene utenfor Anholt den siste tiden. Øyas 30-talls beboere mistenkes for å plyndre skipene og for ikke å gi tilstrekkelig hjelp til sjømenn som forliser.
Thomas og Petter tror Moritz Gieddes forsvinning kan ha noe med unndragelser av kongens skatter å gjøre, men det viser seg at det er flere mystiske ting som foregår. Allerede på sin første dag på Anholt finner de et frossent lik i sanden på et av de øde områdene på øya. Kan det være liket av Moritz Giedde?
Om forfatteren
Kurt Aust (1955) er født og oppvokst i Danmark, men har bodd i Vestfold siden 1982.
Aust fikk Aschehougs debutantstipend for sin kritikerroste debutroman “Vredens dag” (1999), en historisk kriminalroman med handling fra 1700-tallets Danmark-Norge og med den danske professoren Thomas av Boueberge og hans norske assistent Petter Hortten i hovedrollene. Om dem handler også “Den tredje sannhet” (2001), “Hjemsøkt” (2003) – som Kurt Aust fikk både Rivertonprisen og Glassnøkkelen for – “Kongefrykt” (2004) og “Når døde hvisker” (2011).
I disse bøkene er krimintrigen elegant vevet inn i det historisk-politiske bakteppet, og bøkene viser oss tidens mennesker og formidler de tanker og ideer som da rådet i Norden og Europa.
“De usynlige brødre” (2006) er også en kriminalroman, men den foregår i vår tid. Og her viser forfatteren sin kunnskap om koder og tallenes uendelige muligheter. Boken fikk en svært god mottakelse og ble solgt for utgivelse til mange land, blant andre Tyskland, Nederland, Spania og Frankrike. I 2008 kom Aust med romanen “Kaos og Øyeblikkets renhet”.
Ler mer om forfatteren på hans hjemmeside her
Kommentarer